Sponsor geprikt - Geldens verf en behang "Samen iets moois maken"

1 juni 2016

Aan het woord is Harry Geldens, het vertrouwde gezicht van de verf- en behangwinkel in onze buurt naast de Albert Heijn. De winkel is gestart in 1968 door de vader van Harry, een jaar voordat hij werd geboren. Toen was de wijk Kerkakkers nog in aanbouw en stond er alleen de St. Janskerk en een paar huizen nog maar.

“Ik sponsor al jarenlang ons buurtschap omdat ik affiniteit heb met mensen die iets moois kunnen en willen maken. En bloemencorso staat voor saamhorigheid. Ik kom ook regelmatig in de tent om te zien hoe van niks iets moois ontstaat. De opbouw vanaf een leeg chassis tot een enorme praalwagen afgewerkt met duizenden dahlia’s. Ook met prikken, of als de nood aan de man is, ben ik het buurtschap al meer dan eens te hulp geschoten.

Het corso is de laatste jaren veranderd in een mooier schouwspel met steeds meer beweging en figuratie. Noodzakelijk ook om het corso bij de tijd te houden. Het kan niet meer met enkel statische praalwagens. Petje af voor de bouwers en vrijwilligers die steeds meer moeten doen.”

Paradijsvogels uit 1997 vindt Harry een van de mooiste wagens. Misschien omdat men toen zei dat deze wagen met bloemen “geschilderd” was. In die jaren nam hij zijn dochter ook mee naar het corso. Maar hij kon niet velen als ze het dan over een “kar” had. Dat deed geen recht aan het vele werk dat de corsobouwers in hun praalwagen hadden gestoken.

Reacties

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

*

Kempenaar

20 juni 2016 23:31

Top kerel, top spullen, top winkel!! Echt een aanrader.