Sponsor geprikt - Lunenburg Elektronica

23 augustus 2016

We spreken met Mike Lunenburg van Lunenburg Elektronica. Al 10 jaar dé onafhankelijke reparateur van witgoed in Valkenswaard. Vanaf de start van zijn bedrijf sponsort Mike al buurtschap Kerkakkers. Hij is in de elektronica terecht gekomen, mede door zijn vader die in onze buurt jarenlang bekend stond als reparateur van TV’s. “Service zit bij ons in de familie” zegt Mike. “En daarmee onderscheiden we ons nog steeds”.

Mike is opgegroeid in buurtschap Kerkakkers en zit nog steeds in de buurt. Van jongs af aan is hij al betrokken geweest bij het bloemencorso. Vaak met bloemen prikken, en hij heeft ook een aantal jaren mee gebouwd aan de wagens. “Dat was een mooie tijd waarin we veel lol hebben gehad. Dat is toch wel het allerbelangrijkste van het bloemencorso. Belangrijker nog dan het eindresultaat. Het meest bewonder ik de saamhorigheid en gezelligheid als ik in de tent kom. Zeker in deze tijden waarin men vaak alleen maar achter de PC zit” volgens Mike.

“Het bloemencorso is in de loop der jaren wel verbeterd, met veel meer show in de parade. Maar het moet wel om de wagens blijven gaan” vindt hij. “Ook zonder figuratie en show moet de wagen op zich ook de moeite waard zijn”. De wagens Taiko en De Branding (met de koks die er bovenuit kwamen) zijn wat hem betreft goede voorbeelden. “Subtiele figuratie én een hele mooie wagen. Meestal lukt dat buurtschap Kerkakkers erg goed”. Tot slot nog een kritisch puntje. “Waak ervoor dat de wagens niet teveel op elkaar gaan lijken, met herhaling van vormen. Een beetje verandering af en toe is beter”.

“Ik wens iedereen veel plezier & veel succes met de laatste loodjes”.

Reacties

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

*