TIPJE VAN DE SLUIER: Ontwerp 2015: Bouillabaisse en Plastique

29 januari 2015

Zo! ...We zijn er uit!

Buurtschap Kerkakkers bouwt dit jaar: 'Bouillabaisse en Plastique'. Een wagen die geïnspireerd is op de 'Plastic Soup', welke een steeds groter probleem vormt  in onze oceanen en zeeën.
Door verwering, zonlicht en golfslag valt dit drijvende plastic afval uit elkaar in kleine stukjes. Dit leidt tot ernstige verontreiniging. Plastic in water is voor veel zeedieren dodelijk want plastic verteert namelijk niet langs biologische weg.

Door de degradatie en fragmentatie van plastics tot kleine deeltjes verandert ons zeewater in een wereldwijde soep van microplastics of 'Plastic Soep'. 
Allerlei dieren die in of van de zee leven zien plastic afval en microplastics voor voedsel aan. Hiermee dringt het vaak giftige afval onze voedselketen binnen. Voor meer dan de helft van de wereldbevolking is de oceaan namelijk de voornaamste voedselbron. 

Schuift u deze zomer dus gerust bij ons aan voor een heerlijke 'Bouillabaisse en Plastique'. Wij wensen u al vast.... Bon appétit!

Binnenkort zal het ontwerp hier op de site worden onthuld maar uiteraard pas nadat 't aan al onze eigen leden is gepresenteerd!

Reacties

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

*