Juryrapport 2012

26 oktober 2012

Tijdens de jaarlijkse feestavond van Stichting Bloemencorso Valkenswaard -ditmaal tot 'Digestief du Karma Choc' gedoopt- werden de langverwachte juryrapporten uitgedeeld. Tijdens dit officiële gedeelte werd ook onze nieuwe bouwer Arjen gehuldigd met zijn 25 jaar trouwe dienst bij de hekkenploeg. (en één jaar Kerkakkers)
Hieronder kun je lezen wat de jury te melden had over onze wagen.


10. Kerkakkers 'De Branding' 462 punten
Paradeprijs + Grootste stijger

Het eerste opvallende kenmerk tijdens de statische beoordeling van de wagen van buurtschap Kerkakkers was het indrukwekkende vooraanzicht. Grote golven, zodanig vormgegeven en uitgevoerd dat het zeer overtuigend als een branding overkwam. Daarbij viel tevens het hele mooie prikwerk op: de bloemen waren in diverse kleuren in een streepmotief geprikt waardoor extra kracht, richting en beweging van de golven versterkt werd. De zijkanten met hun grote borden zorgden voor een mooi rustig contrast met de voorzijde. Daarbij vormden de uiterst knap geprikte donkere bloemen een strak en realistisch logo van Ciel Bleu op de borden waardoor het grote ronde vlak nét subtiel genoeg gebroken werd. Het uitbeelden van de bovenste verdieping van het Okura waarin het restaurant gevestigd is kwam weer mooi boven de twee grote borden uit. Statisch dus al een echte blikvanger. Goed in verhouding en met de juiste elementen vormde deze wagen een perfecte interpretatie van het corso-thema van dit jaar.
Tijdens de parade kwam er een waar kippenvel gevoel naar boven toen ook het hele etagedak naar boven kwam. Wat een leuke en spontane toevoeging aan het geheel! Ongeforceerd klonken de potten en pannen als een waar percussiestuk. De eerste reactie die opkwam op het moment dat de wagen voorbij kwam was: dit is top-entertainment. Kortom: het hele concept - het ontwerp, de uitvoering en de animatie – was helemaal af!

Het volledige puntenoverzicht vind je hier.